Turtle RENS & VASK

Ønsker en å beholde nybilutseende lenge, er faktisk ofte og grundig vask det alle viktigste. Sur nedbør, luftforurensninger, trafikkfilm, fugleskitt og veistøv danner fort et skadelig belegg som vil tære på lakken. Når vi vasker bilen, er det viktig å unngå vanlige husholdningssåper, da disse faktisk kan skade lakken. Når du vasker bilen, bør du begynne på taket og arbeide deg nedover. Det vil lønne seg å spyle av flatene etter hvert som de er vasket ferdig. Om bilen er ekstra skitten, kan det lønne seg å bruke Super Vask eller avfetting nederst på bilen før den vaskes med bilshampo. Regelmessig vask av bilen holder den ikke bare ren og pen, men forhindrer også rustangrep.
La aldri bilen selvtørke i direkte solskinn.

Sommervask
Vask bilen regelmessig, gjerne annenhver uke, unngå å vaske i sterkt sollys som kan føre til skjolder hvis vannet får tørke inn på lakken. Velg mellom flere ulike typer bilshampo fra Turtle Wax!
Vi anbefaler:
1. Spyl bilen nedenfra og opp. Ikke glem og spyle godt i hjulbuene og under støtfangere. Bruk mye vann, på den måten skyller du bort smuss og grus som ellers kan lage riper i lakken. Gammel smuss binder fukt og er dermed første ledd i utviklingen av rust. Vask gjerne understellet med høytrykksspyler etter vinteren og salteperiodens slutt.
2. Bruk en god svamp og vask med lunkent vann og Turtle Bilshampo eller Extreme Bilshampo. Extreme er utviklet for en bedre avrenningseffekt. Skyll svampen ofte, da unngår du at sand blir sittende i svampen. Vask ovenfra og ned.
3. Spyl av såpen og tørk bilen med pusseskinn eller våtskrape.
4. Pass på at du alltid bruker såpe som er beregnet nettopp for bilvask. Mange rengjøringsmidler fra husholdningen er effektive, men kan være skadelige da de ofte inneholder alkalier og salt som fjerner en eventuell voksbeskyttelse og missfarger lakken.
5. Regelmessig vask av bilen holder den ikke bare ren og pen, men forhindrer også rustangrep.
6. La aldri bilen tørke av seg selv i sterk sol. Tørk av bilen med pusseskinn så unngår du skjolder og får en ren og blank overflate.
7. Shampo eller automatvask med voks gir en grei voks effekt, men kan aldri erstatte en vanlig voksbehandling. Dette bør gjøres en til to ganger i løpet av året.
TIPS:
Insektrester kan være vanskelig å få bort. Turtle Insect Remover løser enkelt opp inntørkede insekter og tar bort flekkene.

Vintervask
På vinterstid plages bilen med piggdekkstøv som virvles opp på veibanen. Denne inneholder salt, tjære og annen hardtsittende smuss. Vintervask krever derfor en andre typer vaskemidler enn sommervasken.
Vi anbefaler:
1. Spyl bilen så alt løst smuss renner av.
2. Fukt en svamp i en bøtte med lunkent vann. Hell litt Turtle Super Vask direkte på svampen og vask et begrenset oppråde av gangen. Super Vask løser opp salt og asfaltflekker og skal spyles av umiddelbart.
3. Fortsett med de øvrige områdene. Om det finnes ekstra vanskelig smuss, gjentas behandlingen eller man bruker en av Turtle Wax sine avfettinger. Tørk så av bilen med et fuktig pusseskinn eller en våtskrape.
PS: Ikke glem at avfetting også fjerner voksen. Voksbehandle derfor bilen når du har brukt avfetting. Med et beskyttende vokslag fester ikke smuss seg så lett på overflaten og det er derfor en god ide å vokse bilden både vår og høst.
Tips:
Før vintervask av bil, - spray alle låser med låsolje og smør inn dørenes gummilister med Turtle Listfix, så slipper du problemer med fastfryste lister.